Het team

Phidippides bouwt al sinds de oprichting in 2007 aan het meest duurzame voertuig van Europa.

Het team bestaat uit 29 enthousiaste studenten die verder willen kijken dan alleen hun opleiding. Door mee te doen aan de Shell Eco-marathon verbreden de studenten hun visie, niet alleen op het Automotive-gebied, maar ook op het gehele proces van concept tot realisatie.

De studenten moeten eerst een strenge selectieronde doorstaan voordat ze worden toegelaten tot het team. Hierdoor wordt ons team gevormd door serieuze studenten van opleidingen binnen de Hogeschool Rotterdam zoals Automotive, Elektrotechniek en Industrieel Product Ontwerpen.

Wat is SEM?

sem

Wat is de Shell Eco-marathon?

De Marathon is een uniek jaarlijks evenement waaraan studenten uit heel Europa meedoen. Deze competitie draait om één ding: zo zuinig mogelijk met de energie omgaan. 230 studententeams bouwen ieder jaar één of meerdere voertuigen en strijden om de beste plaats.

Dit jaar zal de Marathon in Londen plaatsvinden, vlakbij het Queen Elizabeth Olympic Park. Het circuit is 2240 meter lang en ieder team moet 8 ronden afleggen in 43 minuten. Wie dit het zuinigste doet, wint!

Er zijn verschillende klassementen waar de teams in kunnen strijden. Team Phidippides bestaat uit twee aparte teams, die beiden een voertuig hebben rijden in een andere klasse. De Urban Concept klasse is één van deze klasse en staat dicht bij de realiteit. Zo hebben de voertuigen in deze klasse verlichting, een claxon en een ruitenwisser. De andere klasse waar Phidippides in meerijdt, is de Prototype klasse. Hier wordt gestreden om de meest zuinige voertuigen. Het bijzondere aan deze klasse is dat de teams meer vrijheid krijgen om hun voertuig te construeren. Vorig jaar heeft de winnaar van het evenement maar liefst een verbruik van 1 op 10.000 km behaald!

Wist je dat?

Wist u dat in 2015 de 30e editie van de Shell Eco-marathon in Europa is? Phidippides doet al acht jaar mee!

Wist u dat Phidippides in 2011 in de Prototype klasse en in 2012 in de Urban Concept klasse het beste team van de Benelux was?

Wist u dat de doelstellingen voor dit jaar voor de Triga II 1:1800 km en voor de Quadriga II 1:1000 km zijn?

Wist u dat Phidippides de persoon uit de Griekse mythologie was, die de eerste marathon gelopen heeft?

Wist u dat wij op de energie, die je uit een flesje (0,5L) water kunt halen, 566 km kunnen rijden?

Wist je dat sinds 2015 Phidippides niet alleen maar uit studenten Automotive bestaat, maar ook Elektrotechniek en Leisure Management?

Sponsoren

Elk jaar creëren en innoveren wij, voor een duurzame toekomst. We willen dit laten zien door twee innovatieve voertuigen neer te zetten die een zo goed mogelijk resultaat op de Shell Eco-marathon neer kunnen zetten. Dit kunnen wij echter niet alleen. We werken samen met de bovenstaande bedrijven. Wilt u en uw bedrijf ook samenwerken aan een duurzame toekomst met ons? Dan is dit de kans om deel te nemen aan innovatieve ontwikkelingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien biedt het u een kans om te investeren in de werknemers van de toekomst!

Wij zijn de bedrijven waarmee we samenwerken erg dankbaar, daar doen wij graag iets voor terug! Wij bieden hen exposure op diverse manieren, bijvoorbeeld plaatsen van het bedrijfslogo op onze voertuigen en teamkleding.

Bij interesse kunt u uw contactgegevens achterlaten, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

10ti050nIEjkFAeJeH5NPu9iB2FvXhX7kThdpCBaOl4
Bicon2
shell
gbs
hr

Maxon

Eriks
Damen-Shipyards
smc
EC logo+ RGB 120cm

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht